Security & Backups

Zorg altijd voor een goede backup!

Ransomware & Cryptoware

Uw kostbare data wordt continue bedreigd door gevaren van buitenaf. Denk alleen al aan het fenomeen “ransomware en/of cryptoware” waarbij uw data gegijzeld wordt door deze te versleutelen. U wordt gevraagd om een groot bedrag aan losgeld te betalen om uw bestanden weer toegankelijk te maken. Buiten het feit dat het betalen van losgeld natuurlijk zeer ongewenst is biedt het ook geen zekerheid. Vaak wordt om nog meer geld gevraagd of de contacten worden geheel verbroken zonder uw bestanden te herstellen. De mogelijkheden om zelf de bestanden te herstellen zijn beperkt. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Er zijn veel factoren die de risico’s zoveel mogelijk beperken (firewall, goede virusscanner, uw besturingssysteem up-to-date houden, blijf alert enz…). Gaat het onverhoopt toch mis dan biedt een actuele en betrouwbare backup redding. Helaas wordt het belang van een goede backupstrategie bij veel bedrijven nog steeds onderschat en als lastig ervaren. Met de juiste software en procedures kunt u echter altijd vertrouwen op een actuele backup. De backups zijn bovendien eenvoudig uit te voeren.

Overige gevaren

Er zijn natuurlijk ook andere factoren die kunnen leiden tot dataverlies. Bijvoorbeeld een crash van harde schijf, brand of diefstal. Ook in deze gevallen biedt een goede backupstrategie uitkomst.

Installeer een SSL certificaat op uw website. Uw klanten verdienen een veilige omgeving waarin zij persoonlijke gegevens via uw website verzenden. Met een certificaat worden de gegevens gecodeerd verzonden. Mooie bijkomstigheid is dat Google dit erg waardeert zodat uw website beter scoort in de zoekresultaten. Kosten zijn v.a. € 25,00 per jaar.

 

 

Werk ook veilig en onbezorgd

Zijn uw computers veilig? Heeft u de juiste backupstrategie? Wij maken graag een scan van uw computer(s) en u krijgt een onderbouwd advies om uw omgeving te optimaliseren. Vul het contactformulier op deze pagina in en we nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

""
1
Informatie Security & Backups

Wij zorgen ervoor dat uw data beschermd wordt. Ondanks dat kan er altijd data verloren gaan. Wij verzorgen de juiste backupstrategie zodat u snel weer kunt beschikken over uw bestanden. Verstuur dit formulier en we zullen u geheel vrijblijvend adviseren.

Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
Telefoonnummeryour full name
Bericht
0 /
Previous
Next

Share This